צרו קשר: 0507609900 – גלעד   /   0507601698 – משרד (אתי)   /   דוא"ל: GiladHan10@Gmail.com

תוכנות הגנה

כלים להגנת הסמארטפון


תוכנות הגנה לסמארטפון
אחת הבעיות המרכזיות ברשת איתן אנו מתמודדים היום היינה שימוש לא זהיר ולא נכון בסמארטפון, מחשב רב עוצמה שנכנס לכף ידינו כמעט בלי פיקוח, בקרה ושמירה על המידע. לצד היתרונות הרבים ישנן גם סכנות וטעויות שכולנו עושים, היכולות לפתוח דלת לתוקפים ולהאקרים ולפגיעה בנו. יש מספר רב של מנגנונים המאפשרים לחלץ את המידע האישי ביותר שלנו ללא ידיעתנו. מסתבר שלחדור למכשיר שלנו זה לא כל כך מסובך, כמעט כל אקר מסוגל לחדור לנו אל הטלפון ולחטט לנו בחיים הפרטים, לשמור ולהעתיק מידע כאוות נפשו.
תוכנות ההגנה והאנטי וירוסים הקיימים לא תמיד יצליחו לעצור בעדם אך כל מומחי אבטחת המידע ממליצים על התקנת תוכנת הגנה על המכשיר אשר יכולה לצמצם את הפגיעה בנו. בשוק יש מספר רב של תוכנות הגנה. להלן מספר תוכנות מומלצות, כולן זמניות להורדה ברשת (רובן בחינם) .
להתקנת התוכנה ניתן ללחוץ על היישום המבוקש או לחפש את היישום ישירות ב-Appstore או ב- Goole play.

כללים פשוטים להגנה על מכשירים ניידים חכמים

# נעילה אוטומטית - וודאו כי בכל זמן שלא נעשה שימוש במכשיר הוא ננעל אוטומטית וכי לצורך פתיחתו נדרשת סיסמה או זיהוי ביומטרי (טביעת אצבע/זיהוי פנים). 
 הורים, חובה לדעת את סיסמאת הפתיחה בטלפון של הילדים, מומלץ להוסיף את טביעת האצבע של ההורים במכשיר הטלפון של הילדים. 

# התקינו אפליקציות רק מאתרים רשמיים - התקינו תוכנות ואפליקציות רק מחנויות רשמיות (App Store\Play Store) אשר עוברות תהליך סינון מסויים. תוקפים רבים מנסים להפיץ אפליקציות זדוניות הנראות לגיטימיות. התקנת אפליקציה כזו תאפשר לתוקף לקבל שליטה מלאה על המכשיר הנייד שלכם.

# הימנעו מהתקנת אפליקציות חדשות - מומלץ לחכות שיצברו וותק ותגובות גולשים אשר יעידו שהאפליקציה לגיטימית.

# הימנעו מהתקנת מערכת הפעלה "פיראטית" - מומלץ שלא "לפרוץ" את המכשיר. ישנן תוכנות ברשת המאפשרות "לפרוץ" את המכשיר, אך לרוב הן גורמות להתקנת נוזקות על מכשירך ללא ידיעתך. בנוסף, לא תמיד ניתן לבצע עדכוני תוכנה ואבטחה במערכת הפעלה שאינה לגיטימית ומטעם היצרן.

# עדכונים אוטומטיים – מומלץ להגדיר עדכונים אוטומטיים עבור מערכת ההפעלה של המכשיר וכן לכלל האפליקציות והתוכנות המותקנות על מכשירכם.

# אימות דו שלבי -  לשכבת הגנה נוספת על מכשירכם, הגדירו אימות דו שלבי לכלל האפליקציות המאפשרות זאת. לדוגמא על חשבון הוואטסאפ שלכם. 

# תוכנת Antivirus - הקפידו להתקין תוכנת Antivirus מעודכנת. 

# הרשאות גישה - ודאו כי הרשאות הגישה של האפליקציות למאגרי המידע (תמונות, קבצים) ולחיישנים (מצלמה, מיקרופון, מיקום/GPS) הן הרשאות הכרחיות בלבד.

# הודעות SMS - היזהרו ממסרונים (הודעות SMS) המגיעים ממספרים חשודים. אין ללחוץ על קישורים וצרופות במסרונים אלו.

# גיבוי - בצעו גיבוי שוטף לכלל המידע - אנשי קשר, מידע אישי, קבצים, תמונות. 

# התחברות לרשת  WiFi - הימנעו מחיבור לרשת WiFi  ציבורית, במידת הצורך, התחברו באמצעות נקודת גישה (Hotspot) או עשו שימוש ב-VPN להצפנת התעבורה ברשת.

# הורים, התקנת תוכנת בקרת הורים על הטלפון של הילדים - מומלץ להתקין תוכנת בקרת הורים על הטלפון של ההורים והילדים על מנת לקבל התראות בזמן אמת על מצב סיכון בו נמצאים הילדים , כאשר הם נפגעים או פוגעים. 


בעת החלפת מכשיר סלולרי 

# הסרת מידע אישי מהמכשיר - חשוב "לנקות" את המכשיר מכל מידע אישי. מחיקה פשוטה של הנתונים האישיים אינה מספיקה משום שניתן לשחזר בקלות את הנתונים. מומלץ לבצע "איפוס להגדרות יצרן", פעולה אשר תחזיר את המכשיר למצבו המקורי בעת הרכישה. 
באייפון ניתן לבצע זאת כך: הגדרות - כללי - איפוס - מחק את כל התוכן וההגדרות.
באנדרואיד ניתן לבצע זאת כך: הגדרות - כללי - גיבוי ואיפוס - שחזור נתוני יצרן. 

# כרטיס ה-SIM - גם לאחר ביצוע איפוס להגדרות יצרן במכשיר, מאוחסן בכרטיס ה-SIM מידע רב אודות המשתמשים. לכן, במידה ולא ניתן להעביר את כרטיס ה-SIM (למשל כאשר הטלפון החדש משתמש בכרטיס SIM בגודל שונה) השמידו פיזית או גזרו את כרטיס ה-SIM הקודם בכדי למנוע שימוש במידע השמור עליו.  

# מעבדה מורשית - מומלץ להשתמש בשירותי מעבדה מורשית בלבד במידה ויש צורך בתיקון.

לקבלת סיוע לחץ כאן
                                                               
Share by: