צרו קשר: 0507609900 – גלעד   /   0507601698 – משרד (אתי)   /   דוא"ל: GiladHan10@Gmail.com

משחקי רשת הנחיות להורים

משחקי רשת / הנחיות להורים


התחום של משחקי הרשת השונים מוכר וידוע לי ולעוסקים בתחום כבר שנים רבות. ישנם משחקים ותוכנות משחק רבות מאוד מסוגים שונים, משחקים בהם נלחמים במפלצות, משחקי מלחמה ומאבקים, משחקי ספורט ומשחקי אסטרטגיה למיניהם.  
חשוב מאוד כהורים להכיר ולהבין את אותם המשחקים בהם ילדנו עוסקים, גם כדי שנוכל לחבור אליהם, (על ההתרגשות, התחרות וכלל ההתמודדויות הכרוכות במשחק), וגם כדי שנדע כהורים מה נעשה אצלנו בתוך הבית או יותר נכון, בחדרי חדרים והיום יותר מתמיד, בכף ידם של הילדים. 
גם אם אנחנו לא ממש מתעניינים עדיף שנהיה מודעים, למה שמהווה לעתים רבות תחום של השקעת זמן, אנרגיה ומשאבים משמעותיים עבור ילדנו.
ברוב המשחקים הללו יש משימות לבצע וניתן לעשות זאת בקבוצה תוך אינטראקציה מול אחרים. השחקנים הם מכל העולם בני כל הגילאים וכדי לעלות בשלבים/ברמות נדרשות לעיתים שעות רבות של רכישת מיומנות ולעתים רק אם משלמים כסף מצליחים להגיע למקומות או ליכולות עליונות במשחק. 
משחקי מציאות אלטרנטיבית, משחקי קהילה ואסטרטגיה, ובראשם תחום משחקי המלחמה, כאשר המשחקים הנפוצים אצל ילדים ומתבגרים הם משחקים העוסקים במלחמה ומאבק על כל סוגיהם. 
לדוגמא, משחקי הפורטנייט נחשב לאחד הפופולריים בתחום משחקי המלחמה. משחקים אלו מלווים תחושה של אקשן מתמיד אשר גורמות לילד לרצות להיות במשחק ולהיות שם כל הזמן. ילדים מוצאים עצמם שעות ארוכות מול המסך דבר העלול להביא אותם לחסרי שקט ועצבניים כלפי כל הפרעה מבחוץ. 
לא אחת דובר על הסיכונים במשחקי הרשת השונים ובנושא נערכו מחקרים רבים המצביעים על הסיכונים השונים, כגון ניהול זמן בצורה לא נכונה והתמכרות ליישום, המשחק עלול להיהפך תחליף לחיים, כך גם ההחפצה, אובייקטיפיקציה, בהחלט מסוכנת, מוכרת וידוע. קיים סיכון ממשי לקשרים מסוכנים עם זרים שיתבססו על תמימות הילדים, המשחקים מייצרים אפשרות נוחה לברוח/להימנע מהתנסות חברתית ממשית, המשחקים יכולים לגרום לאי מפגש עם תחושת השעמום או ריקנות והתמודדות בנושא זה ומעבר לכל אלו, חלק גדול מאוד מהמשחקים מפגישים את הילדים עם אלימות קשה מאוד ומעודדים לגיטימציה להתנהגות פושעת, אלימה ועבריינית ללא גבולות וחוקים. 

הפתרונות אינם פשוטים אך מעורבות הורים היא תנאי הכרחי לצמצום הסיכונים.
* מומלץ מאוד לשבת עם הילדים מידי פעם לכמה דקות כאשר הם במשחק, לראות איך הם מתנהלים, להתעניין ולהראות להם שאתם רוצים ללמוד מהם על   המשחק ואופן השימוש בו. פעולה זו מומלצת ביותר ומראה לילדים נוכחות הורית והתעניינות בהם ובעולם הווירטואלי בו הם נמצאים.

* יש לחדד את הנושא שהחבר הווירטואלי במשחק יכול להיות אדם זר / מבוגר ואפילו בעל כוונות לא טובות ובמידה והוא מרגיש לא נוח או לא נעים במהלך השימוש במשחק או מקבל תגובות/פניות לא נעימות מצד אותם מגיבים/משתמשים - חובה מיד לעצור ולדווח לכם ההורים.

* לא למסור פרטים אישיים, לא לקבל מתנות או הצעות מזרים, לא למסור כתובת , בית ספר, חוגים, שעת סיום לימודים, טלפון בבית או נייד, לא לשלוח תמונה או כל פרט אישי אחר למשתמשים שאותם פגש במשחק.

* להסביר שתמיד הוא יכול לפנות אליכם בכל שאלה או בעיה. אתם סומכים עלו ומאמינים בו שהוא יודע להתנהל נכון ובטוח ברשת ואתם יודעים שבכל בעיה או שאלה הוא יכול ויודע לפנות אליכם.

* מומלץ מאוד לשבת אייתו מידי פעם לכמה דקות כאשר הוא במשחק, לראות איך הוא מתנהל , להתעניין ולהראות לו שאתם רוצים ללמוד ממנו על המשחק ואופן השימוש בו.

* מומלץ להיכנס, להסתכל, ללמוד ולהתנסות, להבין מה יש שם עבור הילדים ומה הם מתבקשים להגביל או על מה לוותר. בכל מקרה לא לשלול ולא לוותר. אחרי שתבינו יותר דברו עם הילדים, מנעו, הגבילו, התייחסו, תנו רציונאל להתנהלות שלכם ויצרו מסר חינוכי מלמד. כאשר הורה מונע מבלי לדעת, הוא גורם לילד לנסות לחפש את אותו הגירוי אצל חברו או במקום אחר, בלי פיקוח ובלי בקרה, בלי ליווי ובלי נוכחות הורית חשובה. 

* עדיף שתדעו מול מה אתם מתמודדים ומה מפריע לכם במה שהילד עושה לפני שתנקטו פעולה. לעתים נכון יהיה להגביל זמן, אולם לגבי עצם המשחקים וההתערבות לגביהם, מומלץ לראות, לקרוא, ולהתנסות במשחק מעט... על מנת להבין ואז להחליט איזה עמדה מובילה אתכם בהתערבות שלכם. אנחנו מחויבים לתת להם את הכלים לזהות, להבין ולהפנים את נושא הסיכונים הרבים בעולמנו המורכב, כולל בעולם ווירטואלי, באופן בו הם קובעים לעצמם סידרי עדיפויות וכללי התנהגות תוך אמונה בעצמם ויכולותיהם.

* בקיצור... שיחה, חיבוק, דיבור פתוח, שאילת שאלות, נגיעה בנושאים מביכים באופן בוגר ואחראי ובעיקר פיתוח יחסים של אמון, פתיחות, כבוד ותחושה שאנחנו תמיד כאן עבורם בכל בעיה או נושא אך במקביל אנחנו סומכים עליהם, תוביל אותם ליעד המיוחל. 
המסר הוא אחד, האחריות עלינו, הבקרה והכלים בידינו אבל אנחנו חייבים לתת להם את התחושה שאנחנו סומכים אליהם. אנחנו שם עבורם והם, הם יכולים!!!

לקבלת סיוע לחץ כאן
Share by: