צרו קשר: 0507609900 – גלעד   /   0507601698 – משרד (אתי)   /   דוא"ל: GiladHan10@Gmail.com

עדכונים

עדכונים


קובץ מידע לתלמידים

עובר חט"ב ותיכון

להורדה לחצו על התמונה

* מתקפות סייבר - כללים,הנחיות ודרכי התגוננות.

כמדי שנה, ב-7 באפריל מאיימים האקרים מאנונימוס להפיל אתרי ממשלה, אתרים צבאיים ואתרי אינטרנט נוספים בישראל. הכינוי למתקפת הסייבר היינו Opisrael (מבצע ישראל), או כמו שהם רשמו Opisrahell (מבצע גיהינום לישראל).

מדובר על מספר מתקפות סייבר משולבות נגד אתרי אינטרנט ישראליים שיבוצעו ע"י פעילים מוסלמים פרו פלסטינים שזיהו את עצמם עם קבוצת האקרים anonymous בשיתוף ארגוני אקרים אחרים. אז מה עושים? כיצד נגונון על עצמנו?

כמו בכל יום רגיל גם במתקפה הקרובה מומלץ לנקוט באותם כללי זהירות רגילים: 
1. מי שעדין לא שינה את הסיסמא לחזקה מומלץ לעשות זאת ולשנות סיסמאות לחזקות = מורכבות מאותיות/מספרים/סימנים, אורך הסיסמא לפחות שמונה תווים.

2. להפעיל את האפשרות לאימות דו שלבי בעיקר ב- Email , Whatsapp Facebookk - הדבר יקשה מאוד על פריצה לחשבון שלכם.

3. לעדכן מערכות הפעלה ועדכוני אבטחה במערכות המחשב והסמארטפון.

4. בעלי אתרים - לבדוק את ההגנות על האתר.

5. מומלץ שלא לפתוח הודעות דואר אלקטרוני שאינכם מכירים.

6. כרגיל, לא ללחוץ על קישורים (לינקים) לא מוכרים שהתקבלו ממקורות שונים.

7. בסמארטפון - אותם הנחיות כמו במחשב , בנוסף בדקו שאפליקצית האנטי ווירוס שלכם מעודכנת ופועלת. אם אין לכם אחת כזו מומלץ להוריד ולהתקין.

8. הודעות מאפליקציות או חלונות קופצים שמבקשים להתקין תוסף כזה או אחר או עדכוני פרופיל ממקורות לא ידועים לא לאשר ולא להתקין.

9. זכרו - כללים אלו טובים כל השנה!
 
והכי חשוב - אין מה להלחץ, רק קצת זהירות ותשומת לב. המתקפה היא בעיקר סמלית ונועדה בעיקר לעורר קצת לחץ בישראל. בשנים האחרונות כל האירוע הזה מסתכם בפרסום מינורי על משתמשי פייסבוק או סיסמאות לכתובות אימייל ואולי פרסום של כמה מאות מספרי כרטיסי אשראי שכביכול נגנבו ונפרצו או בנפילה של כמה אתרים. גם אם נפגעתם, שמרו על קור רוח, צרו קשר ונשמח לסייע.
גלישה נעימה ובטוחה לכולם.


* ראש ה-FBI מזהיר וממליץ: כסו את מצלמות הרשת שלכם!
מצלמות אינטרנט פריצה ואבטחת מידע
ג'יימס קומי הודה כי הוא נוהג לכסות את מצלמות הרשת שלו בנייר דבק, וכי הוא מצפה מהציבור לעשות כמותו -
"כדי שאנשים לא מורשים לא יוכלו לצפות בכם דרך המצלמה"
במהלך כנס CSIS (ר"ת Center for Strategic and International Studies), שהתקיים בסוף השבוע, חשף ג'יימס קומי, ראש ה-FBI, מה שטען שהוא יודע שיגרום ללעג – הוא מכסה את מצלמות הרשת שלו כשאינן בשימוש.
קומי לא לבד – בחודש יוני השנה צילום ממשרדי החברה שלו במאנלו פארק חשף לעולם שגם מארק צוקרברג, מייסד פייסבוק (Facebook) בכבודו ובעצמו, נוהג בדיוק כך ומכסה את פתח המצלמה של המחשב הנייד שלו באמצעות מסקינגטייפ.
"יש כמה דברים הגיוניים שאתם צריכים לעשות, וזה אחד מהם", אמר קומי לקהל שנכח באירוע. הוא השווה את הצורך לחסום את פתח המצלמה במחשב אל הצורך בנעילת מכוניות ודלתות בלילה, או להתקנת מערכות אזעקה. קומי הוסיף וסיפר כי "כשאתה נכנס לכל משרד ממשלתי, לכל אחד מאיתנו יש את המצלמה הקטנה הזו שיושבת מעל המסך. לכולן יש מכסה קטן שסוגר עליהן מלמעלה. אתה עושה את זה כדי שאנשים שאין להם סמכות לא יסתכלו עליך. אני חושב שזה דבר טוב".
וקומי צודק. אם האקרים ישתלטו על מצלמת האינטרנט שלכם, הם יכולים להפוך בקלות את חייכם לתכנית ריאליטי ללא הסכמתכם. בשנת 2014 הוקם אתר אינטרנט שהציג מה שקלטו אלפי מצלמות אינטרנט ומצלמות רשת ביותר מ-250 ארצות ברחבי העולם. דרך האתר יכלו גולשים לצפות בפעולות שונות של אנשים שלא היו מודעים כלל לחשיפתם, בין היתר נראו באתר חדרי כושר, משרדים וחנויות ואפילו חדרי ילדים ומוניטורים של תינוקות. במקרים מסוימים, האקרים עשו שימוש במצלמות הקורבנות בכדי לחשוף אותם במצבים אישיים ואינטימיים, כמו שקרה למלכת היופי-עשרה האמריקנית, קאסידי וולף, בשנת 2013.
(מאת גלי פיאלקוב 18 בספטמבר 2016 , http://www.pc.co.il/it-news/224025)


* פריצת ענק בשרתי חברת יאהו: האקרים חדרו לחשבונות של חצי מיליארד משתמשים
מתקפת סייבר פריצה ואבטחת מידע
פריצת ענק: האקרים חדרו לחשבונות של חצי מיליארד משתמשי יאהו.
הפריצה הגדולה בהיסטוריה אירעה לפני שנתיים, אך החברה דיווחה עליה רק אמש (22/9/16) ● יאהו טענה כי הפורצים הם "שלוחיה של מדינה" ● ב-FBI אמרו כי הם חוקרים את הנושא
חצי מיליארד חשבונות של משתמשי יאהו (Yahoo) נפרצו לפני כשנתיים על ידי האקרים, במה שנראה כפריצה הגדולה ביותר בהיסטוריה – כך הודיעה החברה. בהודעה נכתב כי החברה מאמינה שהפורצים הם "שלוחים של מדינה", אולם לא נמסר באיזו מדינה מדובר.
על פי ההודעה, המידע שנפרץ כלל, ככל הנראה, שמות, כתובות אי-מייל, מספרי טלפון, תאריכי לידה ובמקרים מסוימים שאלות ותשובות שנועדו לצורך אבטחה – בין אם בצורה מוצפנת או לא.
הפריצה אירעה ב-2014 והשפיעה על כמחצית ממשתמשי החברה, שלפיה מגיע למיליארד איש. לדברי יאהו, היא נקטה באמצעי האבטחה הדרושים ואף ביקשה מהמשתמשים לשנות את שמות המשתמש והסיסמאות שלהם. עוד מסרה החברה כי היא משתפת פעולה בנושא עם גורמי אכיפת החוק.
מה-FBI נמסר כי הוא מודע לפריצה וחוקר אותה. עם זאת, הוא לא מסר כל מידע האם אמנם הפורצים נשלחו על ידי מדינה מסוימת ואם כן, באיזו מדינה מדובר.
בהודעת הבולשת נכתב כי "אנחנו לוקחים פריצות מעין אלה ברצינות רבה, ונברר איך היא קרתה ומי אחראי לה. נמשיך לחקור ולהעמיד לדין אץ אלה שמאיימים על המרחב הקיברנטי".
יצוין כי שמועות בדבר הפריצה פורסמו עוד בחודש שעבר, כאשר נטען שהאקר רוסי בשם Peace מוכר מידע של כ-200 מיליון משתמשי יאהו לכל דורש, אולם כעת נראה כי המקרה חמור הרבה יותר. עוד פורסם מוקדם יותר השנה כי Peace מנסה למכור מידע של מאוחת מיליוני משתמשי מייספייס (MySpace) ולינקדאין (LinkedIn).
(מאת יניב הלפרין 23 בספטמבר 2016, http://www.pc.co.il/news/224539)
                                                                                          
לקבלת סיוע לחץ כאן
Share by: