צרו קשר: 0507609900 – גלעד   /   0507601698 – משרד (אתי)   /   דוא"ל: GiladHan10@Gmail.com

אודות

אודות

  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button
גלעד האן - חוקר סייבר.
הרצאות, סדנאות וייעוץ בנושא סיכוני רשת וגלישה בטוחה. חקירות, שיחזור ואבטחת מידע במרחבי הסייבר השונים.
במשך כ-21 שנה שרתתי במשטרת ישראל בתפקידי חקירות שונים ובעשור האחרון לשרותי במשטרה בתפקיד חוקר עבירות ופשעי מחשב בצוות עבירות הסייבר של המשטרה. כיום בעל חברה להרצאות, סדנאות וייעוץ בנושא סיכוני רשת וגלישה בטוחה, חקירות, שיחזור ואבטחת מידע במרחבי הסייבר, במערכות מחשב והסמארטפון. 

במהלך עבודתי נחשפתי לפגיעה הרבה בילדים, בני הנוער ובמבוגרים כתוצאה משימוש לא נכון ברשת האינטרנט והסמארטפון, הפגיעות הינן רבות:
צילום והפצת תמונות פוגעניות, עבירות מרמה והונאה, עידוד הצריכה, סחר וממכר של סמים ואלכוהול באמצעות הרשת, הימורים, הפצת לשון הרע, 
פגיעה בפרטיות, גניבת זהויות, בריונות רשת (סייבר בולינג), התעללות, קבוצות שנאה, נאצה וחרמות, פדופיליה, מתחזים ועבירות מין, חשיפה לפורנוגרפיה בצורה לא מבוקרת ונכונה, סחיטה ואיומים, הפצת ווירוסים ותוכנות זדוניות, פריצה לחומר מחשב ולסמארטפון ועבירות של פגיעה בגוף ובנפש.

כאיש משטרה לשעבר וכאב לחמישה ילדים בגילאים שונים, בחרתי לעסוק בחינוך לתרבות גלישה נכונה ובטוחה תוך מתן כלים, כללים והסברה על היתרונות והחסרונות הנמצאים במרחבי הסייבר השונים. יודע אני כי חלק גדול מאוד מהפגיעות ניתנות למניעה ע"י חינוך, הסברה וחשיפה לכללי גלישה נכונה.
את הרצאותי יצרתי על מנת לאפשר לכל אדם להיחשף, ללמוד ולהכיר את הסכנות האורבות לכולנו במרחבי הסייבר ולהעניק כלים ופתרונות לגלישה בטוחה. 

אני מאמין שבאמצעות הרצאה זו נתחיל ליצור שינוי תודעתי שיוביל לשינוי ממשי .
מטרתי היא הקניית ידע וכלים בתחום הסייבר, שימוש בטוח ונכון בסמארטפון ובמערכות מחשב, דרך הצגה וניתוח של אירועים אמיתיים שטופלו על-ידי תוך הסקת מסקנות ולמידה מאירועים אלה. שמתי לעצמי את החינוך "לגלישה נכונה ובטוחה" לאבן דרך בכדי לעודד חשיפה רצופה ולמידה נכונה של מרחבי הסייבר השונים.

אני מאמין -

* בידינו היכולת לבנות עולם אינטרנטי בטוח יותר למען שמירה על עצמנו ובטחון חיי ילדינו.

* שינויים קטנים בהרגלי הגלישה שלנו יכולים להוביל לשינויים גדולים ולצמצום הפגיעה בנו ובילדינו במרחבי הסייבר.

* לתת לילד סמארטפון בלי פיקוח ליווי והסבר, זה כמו לתת לו מפתחות לרכב ולהגיד לו: "סע, פגע בעצמך ובאחרים".

* התנהלות נכונה במרחבי הסייבר תושג רק ע"י הסכמות, לא ע"י אכיפה - זהו תהליך ארוך של חינוך במובן הרחב של המילה.

* התמודדות ומניעת סיכונים, תרבות גלישה אחראית, שמירה על פרטיות, שיתוף והבנת גבולות האחריות, הטמעת ערכים ומוסר, כל זאת נשיג רק באמצעות חינוך וחשיבה יצירתית.

* באמצעות שינויים קטנים בהרגלי הגלישה תוך חשיבה יצירתית וחדשה המשלבת מעורבות ואחריות הורית ניתן להוביל לשינויים גדולים ולצמצום הפגיעה בנו ובילדינו דרך רשת האינטרנט.

חובתנו כהורים לחנך את הילדים ואולי גם את עצמנו לתרבות גלישה אחראית. חינוך המתחיל בבית עובר לרחוב ואל בית הספר.
   חינוך שלא עוצר במרחב הווירטואלי אלא ממשיך לתחום האחריות ההורית של כולנו.

אנחנו כמחנכים, כהורים, כמבוגרים מחויבים ללמד אותם לחיות בעולם מאתגר – לא לחסום אותו מהם.

אנחנו מחויבים להטמיע בהם ערכים ומוסר – בדיוק כפי שאנו מחנכים אותם לא לקלל או לאיים - כך נחנך אותם לא לעשות זאת במרחב הווירטואלי. 

אנחנו מחויבים להקנות להם מיומנויות של תקשורת, הקשבה, שיחה ואמפתיה – לא לאטום אוזניים, עיניים ופה מפני האחר וסכנות הקדמה.

אנחנו מחויבים לתת להם את הכלים לזהות, להבין ולהפנים את נושא השמירה על הפרטיות והסיכונים הרבים בעולמנו המורכב ולא רק לאלו שבמחשב או בטלוויזיה, אלא גם ביחסים של הילד עם עצמו, באופן בו הוא קובע לעצמו סדרי עדיפויות וכללי התנהגות תוך אמונה בעצמו ויכולותיו.

כדי לגדל דור של ילדים יותר אנושיים, פתוחים, אמפאטיים ובוגרים רגשית, עלינו לפתח את המיומנויות הללו בנו ובילדינו. הדרך לכך היא בחינוך, חינוך ושוב חינוך. באמצעות שיחה, חיבוק, דיבור פתוח, שאילת שאלות, נגיעה בנושאים מביכים באופן בוגר ואחראי ובעיקר פיתוח יחסים של אמון, פתיחות, כבוד ותחושה שאנחנו כאן עבורם בכל בעיה או נושא אך במקביל אנחנו סומכים עליהם, תוביל אותם ליעד המיוחל. המסר הוא אחד, האחריות עלינו, הבקרה והכלים בידינו אבל אנחנו חייבים לתת לילדינו את התחושה שאנחנו סומכים עליהם.
אנחנו שם עבורם והם, הם יכולים!!!

Share by: