אפליקציית וואטסאפ (WhatsApp)

 

כמה עובדות חשובות על WhatsApp

  

* יש לזכור כי שליחת מידע, תמונות או סרטים יוצרים עותק של המידע הנשלח בכל טלפון.

 

* לאחר שליחת המידע אין שליטה על המידע ואין אפשרות מחיקה בדיעבד.

 

* ברגע שהתקבלו התמונות בטלפון אליו נשלחו יש אפשרות שהן מגובות לענן באמצעותSky Drive,  iCloud , Goole Drive או כל תוכנת גיבוי אחרת. כך שהן משוכפלות למקומות נוספים!

 

* אין פרטיות: כברירת מחדל הסטטוס, תמונת פרופיל ומידע אישי נוסף פתוח לכולם אלא אם נחסם ע"י המשתמש.

 

* האפליקציה אינה מאובטחת בסיסמא כברירת מחדל.

 

* פרטי המשתמש ונתוני שימוש שמורים בשרת וניתנים לשליפה בזמן ביצוע עבירה באמצעות צו בימ"ש חוקי.

* מומלץ מאוד להתקין תוכנת הגנה על מכשיר הסמארטפון על מנת לצמצם אפשרות פריצה ושליפת מידע

ראה פרטים באתר.

* האם וואטסאפ מעבירים את המידע שלנו לאחרים? לפייסבוק? ראו בהמשך העמוד הנחיות ומידע בנושא.

 

 

עברתם חרם?  נפגעתם?  יש מה לעשות  -  כנסו למידע נוסף *
 
 

 

 

* בטח קבלתם לוואטסאפ שלכם הודעה צהובה כזו:

 

 

 

 

  

 הודעה של חברת וואטסאפ אומרת שהחברה סיימה לעדכן את כל המשתמשים להצפנה מקצה לקצה ונועדה בעיקר ליידע אותנו על כך שכולם נהנים עכשיו מאבטחה טובה יותר במהלך השימוש בשירות ובשליחת ההודעות. אין צורך לעשות פעולה נוספת, מלמד ההמלצה לבדוק שעל הטלפון שלכם מותקנת תוכנת הגנה.

 

* כך תמנעו מוואטסאפ להעביר מידע לפייסבוק.

 

* הסבר קצר: וואטסאפ ביצע שינוי במדיניות הפרטיות שלה וכעת יכולה לנתח את השימוש שלנו באפליקציה, כגון מי אנשי הקשר שלנו, כמה הודעות אנחנו שולחים לכל אחד מהם ובאילו קבוצות אנחנו חברים.

פעולה זו נועדה להעביר את המידע לפייסבוק שתגרום לכך שהפרסומות שמוצגות לנו בפייסבוק יהיו מותאמות יותר לפי תחומי העניין המשותפים שלנו ושל החברים שלנו.בנוסף, היא תאפשר לחברות לתקשר איתנו ולשלוח לנו עדכונים על שירותים שונים שכבר הזמנו. 

* חשוב להדגיש - ההודעות המוצפנות שלכם יישארו פרטיות ואף אחד אחר לא יוכל לקרוא אותן - לא וואטסאפ, לא פייסבוק, לא אף אחד. וואטסאפ לא מתכוונת להתחיל לקרוא את ההודעות שלנו!

 

* כדי למנוע את העברת המידע מהוואטסאפ שלכם לפייסבוק יש לבצע מספר פעולות פשוטות:

 

 1. גשו לתפריט (שלוש נקודות למעלה בפינה) ובחרו הגדרות: 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

2. בחרו בחשבון :

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. הורידו את ה-V משתף את פרטי החשבון שלי. יתכן שתקבלו אזהרה ששואלת אם אתם בטוחים.  

סמנו - כן, אתם בטוחים. אחרי שביטלתם את זה, האפשרות תעלם.